نشست سرمایه گذاری فناوری TIM 2020 با محوریت جذب سرمایه از کشورهای عضو گروه D8 در تاریخ ۱۵ و ۱۶ بهمنماه برگزار خواهد شد. در این رویداد، ۲۰ سرمایهگذار خارجی در کنار سرمایهگذاران داخلی، درباره همکاری و سرمایهگذاریهای مشترک روی استارتاپها ایرانی به گفتگو میپردازند. رویداد سرمایه گذاری فناوری یا «TIM 2020» در راستای ایجاد صندوقهای مشترک و برای دومین بار در کشورمان برگزار خواهد شد تا بتواند یک پل ارتباطی بین تیمهای داخلی و خارجی باشد.
«میلاد صدرخانلو» معاون دبیر شبکه تبادل و انتقال فناوریهای کشورهای D8، در نشست خبری این رویداد که امروز (۵ بهمن) برگزار شد، اعلام کرد که امروزه همکاریهای بینالملل در حوزه اقتصادی دشوارتر از همیشه بوده و کمک برای اطلاع رسانی این رویداد به ایستم کمک میکند:
«گروه دیهشت از سال ۱۹۹۶ تاسیس شده و شامل هشت کشور بزرگ جهان اسلام میشود: اندونزی، ایران، ترکیه، نیجریه، پاکستان، مصر، پاکستان و بنگلادش اعضای این گروه محسوب میشوند و به علت گستره جغرافیایی این کشورها که از آفریقا تا شرق آسیا را شامل میشود؛ این گروه بسیار مهم است.»
۶۰ درصد مسلمانان جهان در این ۸ کشور زندگی میکنند و بر اساس آمار جهانی ۱۳ درصد جمعیت دنیا (تقریبا یک هشتم جمعیت کره زمین) ساکن این کشورها هستند. آخرین آمارهای اقتصادی نیز حکایت از این دارد که در سال ۲۰۱۰، شصت و هشت میلیارد دلار تبادل تجارت بین این کشورها صورت گرفته است. تمام این مسائل حمایت از استراتژیک بودن این گروه دارد؛ گروهی که دبیرخانه آن در کشور همسایه یعنی ترکیه جای گرفته است.
به گفته صدرخانلو یکی از فعالیتهای گروه D8 بر محوریت حوزه فناوری میچرخد و در این گروه شبکهای تأسیس شده به اسم TTEN که موضوع و فعالیت آن تبادل اطلاعات و فناوری است. دبیرخانه این گروه در ایران و در پارک فناوری مستقر است و صدرخانلو دلیل این موضوع را به دیجیاتو چنین میگوید:
«این که دبیرخانه گروه فناوری D8 در ایران قرار دارد ااما بدین معنا نیست که ما در بین هشت کشور از منظر فناورانه جایگاه بالاتری داریم و زیرساختهای کاملتری در اختیار داریم؛ واقعیت اینست که کشوری چون مای در این مسائل از ما جلوتر است اما باید گفت عزم و اراده ایران برای تبادل و دانش اطلاعات بسیار بالاست. گروه D8 این اراده را در کشور و تیمهای ما دیده و وضعیت خوب و مطلوب ما در حوزه فناوری نیز در کنار هم باعث شده که اعتماد زیادی به ایران در این خصوص صورت پذیرد؛ بهطوری که اخیرا توانستهایم بودجهای ثابت از دیهشت برای گروه فناوری دریافت کنیم که رقم آن فعلا بیست هزار یورو است اما این صرفا برای شروع کار است و با توسعه کار و دیدن نتایج، امیدواریم بیشتر هم بشود.»
صدرخانلو تاکید میکند علی رغم تمام مشکلاتی که آمریکا بر راه ایران و فعالیتهای تجاریاش قرار داده و با وجود سنگاندازیهای بسیار این کشور و هجمههای رسانهای، ایران توانسته در نهایت از ۸ کشور برای این رویداد دعوت به عمل آورد و میزبان بیست شرکت سرمایهگذاری خارجی بشود:
«۱۰۰ شرکت داخلی در کنار این بیست شرکت خارجی حضور دارند و ما امیدواریم بتوانیم تفاهمنامهها و همکاریهایی بین تیمهای داخلی و بینالمللی به وجود بیاوریم که پایدار باشد. این مساله میتواند به رشد ایستم کشورمان کمک شایانی کند و ارزآوری برای ایران داشته باشد. میخواهیم مفهوم سرمایهگذاری مشترک را بین این شرکتها جا بیندازیم و باور داریم که با وجود سختی بسیار، میتوانیم این کار را انجام دهیم.»
منبع:
درباره این سایت