نام پیشین این بیماری به دلیل جدید بودن آن انتخاب شده بود «n» به معنای جدید (novel) و باقی آن نیز کروناویروس (CoV) و سال ۲۰۱۹ انتخاب شده بود. این ویروس تاکنون ۴۳ هزار نفر را آلوده کرده و جان بیش از «۱۰۰۰» نفر را گرفته است. مدیر اجرایی سازمان بهداشت جهانی (WHO) به نام تدروس ادهانوم (Tedros Adhanom) در رابطه با نام جدید این ویروس میگوید:
داشتن یک نام درست بسیار مهم است، زیرا نام رسمی از نشر اطلاعات نادرست جلوگیری میکند. همچنین این نام یک فرمت استانداردی را برای ما تعریف میکند تا بتوانیم از آن در ویروسهای کرونا بعدی نیز استفاده کنیم.
نام جدید «COVID-19» به خوبی ماهیت ویروس کرونا را توضیح میدهد: این نام با «co» شروع میشود که توضیح دهنده کرونا است. «vi» برای ویروس و «d» به عنوان بیماری. در حالی که ۲۰۱۹ نیز سال شیوع آن را توضیح میدهد. نکته مثبت اینجاست که این نام هیچ ارتباطی با چین و ووهان ندارد. در نتیجه میتوان امیدوار بود که این نام به عنوان پایانی بر ارتباط ویروس کرونا با چین باشد تا به نوعی به بحثهای نژادپرستانه در این زمینه نیز خاتمه داده باشد.
با این حال ویروسی که در ابتدا از ووهان چین شروع به آلوده کردن هزاران نفر کرده، همچنان به عنوان ویروس ووهان و بیماری ووهان شناخته میشود. این کار سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد که یک بیماری صرفا نباید با موقعیت جغرافیایی آن شناخت شود. همچنین نباید به انسانها و حیوانها نیز ارتباط داشته باشد و در عین حال باید ساده باشد تا به راحتی بیان شود.
درباره این سایت